En minnesplats för den mördade politikern David Amess i London i fjol. Arkivbild.
En minnesplats för den mördade politikern David Amess i London i fjol. Arkivbild. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Livstid för brittiskt politikermord

ANNONS

Den man som dömts för den dödliga knivattacken på den brittiske parlamentarikern David Amess i oktober i fjol får tillbringa resten av sitt liv i fängelse.

26-åringen befanns i måndags skyldig för mord och förberedelser för terrorhandlingar. Han har uttryckt stöd för terrorgruppen IS och uppges ha haft ett islamistiskt motiv för sina handlingar. Han ska även ha planerat liknande dåd mot andra politiker.

– Det här är ett mord som slår mot själva demokratins hjärta, och han har varken visat ånger eller skam för vad han gjort, tvärtom, sade domaren Nigel Sweeney när han på onsdagen gav den 26-årige Londonbon livstidsstraff utan möjlighet till villkorlig frigivning.

ANNONS

Den konservative parlamentarikern Amess höggs ihjäl när han mötte väljare i en kyrka i kuststaden Leigh-on-Sea i Essex. 26-åringen greps på plats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS