Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Therese Karlsson

Laurent, 9, tar snart examen – från universitetet

Laurent Simons pluggar till ingenjör i elektroteknik och tar sin kandidatexamen i december. Sedan planerar han att läsa vidare och ta en doktorsexamen. Inget uppseendeväckande i sig, kanske – om det inte vore för det faktum att han bara är nio år gammal.

ANNONS
|

Belgiske Laurent Simons har bara omkring en månad kvar innan han tar sin kandidatexamen från Eindhoven University of Technology. Blott nio år gammal kommer han då att ha kompletterat studierna snabbare än de betydligt äldre kurskamraterna, rapporterar CNN.

Sjoerd Hulshof, som ansvarar för kandidatprogrammet i elektronik som Laurent läser, hyllar den unge ingenjörsstudenten.

– Laurent är den snabbaste studenten vi någonsin har haft. Han är inte bara hyperintelligent utan också en väldigt sympatisk pojke, säger Hulshof till CNN.

"Åt mycket fisk under graviditeten"

Det var Laurents lärare som först uppmärksammade hans ovanliga talang och gav honom extraprov och uppgifter för att försöka mäta den. Men fortfarande har Laurents föräldrar, Lydia och Alexander Simons, ingen förklaring till sonens ovanligt skarpa hjärna.

ANNONS

– Jag åt mycket fisk under graviditeten, skojar Lydia Simons.

Laurent har berättat för CNN att elektroteknik är hans favoritämne. Hans planer framöver är att ta en doktorsexamen i samma ämne, och dessutom läsa medicin.

– Laurent har inga problem med att absorbera information. Jag tror att han kommer att fokusera på forskning och att använda sin kunskap för att göra nya upptäckter, säger pappa Alexander Simons.

Försöker hitta en balans

CNN uppger att prestigefyllda universitet från hela världen jagar Laurent för att han ska välja att fortsätta sina studier hos dem. Men vilket han kommer välja har familjen ännu inte velat avslöja.

Laurent drömmer om att jobba med att utveckla artificiella organ. Men han har också andra intressen som är mer typiska för hans ålder: han tycker om att resa, leka med familjens hund och att spela på sin mobiltelefon.

– Vi vill inte att han ska bli för seriös. Vi måste hitta en balans mellan hans talang och att vara ett barn, säger Alexander Simons till CNN.

ANNONS