Helikoptrar flyger över Congareefloden i South Carolina, som översvämmats till följd av kraftigt regn.
Helikoptrar flyger över Congareefloden i South Carolina, som översvämmats till följd av kraftigt regn.

Lastfartyg gick under i orkanen

ANNONS
|

Kustbevakningen hittade efter flera dagars letande på måndagen en omkommen besättningsmedlem från El Faro. Man konstaterar att fartyget med 33 personer ombord sjönk i de starka vindar och höga vågor som Joaquin orsakade. Myndigheten meddelar att sökandet efter den saknade besättningen kommer att fortsätta.

Ovädret har orsakat svåra översvämningar på USA:s östkust. Hundratals har räddats från vattenmassorna och räddningsarbetare lovade på måndagen att fortsätta sökandet efter människor som fortfarande kan sitta fast.

I delar av South Carolina har mer än 450 millimeter regn fallit sedan i torsdags och flera skolor och universitet höll stängt på måndagen. Ytterligare 50 till 150 millimeter väntades innan nederbörden mattas av, enligt vädertjänsten.

ANNONS

De kraftiga regnfallen har fått meteorologer att prata om historiskt höga nivåer.

South Carolinas guvernör Nikki Haley uppmanade vid en pressträff människor att hålla sig inne, enligt tidningen The Journal.

Många vägar har svämmat över och en sträcka på drygt elva mil av motorvägen på östkusten har stängts av. Flera tåg har också ställts in.

Orkanen Joaquin har klingat av efter att ha dragit fram över Bahamas, och väntas gradvis trappas av ytterligare de närmaste två dagarna då den rör sig i nord-nordostlig riktning.

ANNONS