Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Las Vegas-hotell ifrågasätter polisens nya tidslinje

De nya uppgifterna kring masskjutningen i Las Vegas väcker frågor om dådet hade kunnat stoppas tidigare eller förhindras. Men bolaget som äger Mandalay Bay Hotel ifrågasätter polisens uppgifter.

– Vi kan inte vara säkra på den senaste tidslinjen. Vi tror att det som nu sägs kanske inte stämmer, säger Debra DeShong, talesperson för MGM Resorts International, som äger det hotell varifrån Stephen Paddock sköt mot konsertbesökare förra söndagen.

Polisen uppgav på tisdagen att Paddock sköt en av hotellets säkerhetsvakter sex minuter innan han öppnade eld mot besökare. Tidigare har man uppgett att Paddock avbröt sitt skjutande för att skjuta vakten.

LÄS MER: Sköt säkerhetsvakt före massmordet

LÄS MER: Nya pusselbitar till bilden av massmördaren
 

Kunde ha stoppats?

Den omgjorda tidsföljden väcker frågor om bättre kommunikation mellan hotellet och polisen skulle ha kunnat innebära ett tidigare ingripande som eventuellt hade kunnat stoppa eller förhindra skjutningen.

– Det är väldigt förvirrande för mig att de precis upptäckte det här en vecka senare. Hur kunde vi inte veta det här förut? Det är traumatiskt för offren och deras familjer att inte kunna vara säker på vad som hände, säger Nicole Rapp, vars mamma skadades i attacken.

Hotellvakten ska enligt polisen ha undersökt ett dörrlarm när han hörde borrljud från Paddocks rum. Därefter ska Paddock ha avlossat mer än 200 skott mot vakten och en vaktmästare som också befann sig i närheten, varav ett träffade vakten i benet. Det är oklart när hotellvakten, som var obeväpnad, larmade hotellet och om det larmet vidarebefordrades till polisen.

LÄS MER: Massmördarens flickvän visste ingenting

LÄS MER: Skytten hade bokat Chicago också
 

Polisen försvarar hotell

Kevin McMahill vid Las Vegas-polisen har försvarat hotellets agerande, och tror att vakten och vaktmästaren störde gärningsmannens planer. Det fanns mer än 1 000 icke avfyrade kulor kvar i rummet.

– Jag kan säga er att jag är säker på att han inte till fullo lyckades genomföra sin avskyvärda plan och att det med all säkerhet hade att göra med att han blev störd, sade McMahill vid en presskonferens på tisdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.