Falsklarm på JFK-flygplatsen.
Falsklarm på JFK-flygplatsen.

Larm om skott evakuerade terminal

Panik uppstod när en terminal evakuerades på John F Kennedy-flygplatsen. Polisen hade fått flera samtal om vittnen på plats som hört skottlossning, men har inte kunnat finna några bevis på att det har inträffat.

ANNONS
|

Det var vid 03.30, svensk tid, som polisen larmades efter att ha fått flera samtalom skottlossning på John F Kennedy-flygplatsen i New York. En evakuering av terminal åtta utfördes medan polisen sökte efter en misstänkt.

Polisen har inte bekräftat att skott har avlossats och det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad, rapporterar Reuters. Evakueringen ska ha varit en säkerhetsåtgärd.

Bilder och filmer på sociala medier visar stora mängder människor som strömmar ut från terminal åtta.

Ansvariga vid flygplatsen skriver i ett uttalande att man inte funnit några tecken på att en skottlossning ägt rum men att utredningen fortsätter.

ANNONS

Två timmar efter larmet höll polisen på att öppna upp flygplatsen igen, enligt lokala medier. Polisen uppger att alla terminaler har genomsökts utan att något har hittats och att alla påverkade terminaler inom kort öppnas upp igen. Inga skott ska ha avlossats.

"Inga skott avlossades", konstaterar New York-polisens chef för speciella insatser Harry Wedin, på Twitter.

Evakueringen beskrivs som en försiktighetsåtgärd. Förutom skärrade resenärer ledde den till stora förseningar i flygtrafiken.

ANNONS