Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild på den amerikanska flygbasen RAF Mildenhall i Suffolk, England.  Bild: Chris Radburn
Arkivbild på den amerikanska flygbasen RAF Mildenhall i Suffolk, England. Bild: Chris Radburn

Larm om "omfattande incident" på engelsk flygplats

En man har gripits i England efter att ha försökt forcera grundarna till en amerikansk flygbas med en bil. En stor insats inleddes efter händelsen.

Skott avlossades av amerikansk personal och mannen greps. Han ska ha ådragit sig både skärsår och skrapsår vid insatsen. Mannen ska nu vara frihetsberövad hos Suffolkpolisen, rapporterar BBC.

Den amerikanska flygbasen RAF Mildenhall i Suffolk spärrades av efter händelsen under måndagseftermiddagen. Flygbasen uppges fortfarande vara avspärrad.

– Vi har underrättats om en incident vid ingången till flygbasen Mildenhall i Suffolk, bekräftade en pressinformatör för Sky News.

– Allmänheten ombeds att undvika området kring flygbasen Mildenhall för närvarande, twittrade Suffolk polisen vid 15:45-tiden.

Förra året dömdes en brittisk IS-anhängare till livstids fängelse för att ha planerat terrorattacker på fem amerikanska flygbaser i Storbritannien. En av baserna på listan var RAF Mildenhall. En budförare från Luton använde sitt jobb på ett läkemedelsföretag för att reka på baserna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.