Pakistaniern Naeik Mohammed häller upp te åt sina kunder i Lahore, Pakistan. Te, eller chai som det heter i Pakistan, dricks dagligen av de flesta invånarna.
Pakistaniern Naeik Mohammed häller upp te åt sina kunder i Lahore, Pakistan. Te, eller chai som det heter i Pakistan, dricks dagligen av de flesta invånarna. Bild: K.M. Chaudary

Landets lösning för att rädda ekonomin: Drick mindre te

Förra året importerade Pakistan te för över sex miljarder kronor – en siffra som politikerna menar inte håller. Nu uppmanas invånarna dricka mindre te.

ANNONS
|

Pakistan är det land som importerar mest te i hela världen. Varje person i landet uppskattas dricka över ett kilo te om året och under 2021 importerade Pakistan te för över sex miljarder kronor.

Nu har en pakistansk politiker uppmanat landets invånare att dricka mindre te för att stötta landets ekonomi.

– Jag vädjar till nationen att minska konsumtionen av te med en till två koppar eftersom vi importerar te genom lån, sa landets minister för planering och utveckling Ahsan Iqbal till pakistanska medier, uppger BBC.

Han föreslog även att försäljare kunde stänga sina marknadsstånd vid halv nio på kvällen för att spara el.

ANNONS

Pakistan kämpar just nu med höga inflationsnivåer, en snabbt sjunkande valuta och stigande priserna på mat, gas och olja stigit. Landet har dessutom så pass låga valutareserver att det i nuläget räcker för mindre än två månader av deras import och valutareserverna fortsätter att falla snabbt. Det har satt press på regeringen att försöka minska de höga importkostnaderna för att stärka valutareserverna.

Den politiska uppmaningen om att minska tedrickandet har blivit viral på sociala medier, där många tvivlar på att landets allvarliga ekonomiska problem kan lösas genom att minska dryckesintaget.

LÄS MER:Extrem värme i Pakistan – fattiga drabbas hårt

LÄS MER:Parlamentet upplöst i turbulent Pakistan

LÄS MER:Dödliga protester efter uttalanden om islam

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS