Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Människor i Auckland köar utanför en matubutik i augusti efter att man hittat det första nya fallet av coronaviruset på sex månader och införde lockdown. Bild: Jason Oxenham
Människor i Auckland köar utanför en matubutik i augusti efter att man hittat det första nya fallet av coronaviruset på sex månader och införde lockdown. Bild: Jason Oxenham

Långa snabbmatsköer efter en månads hård lockdown

Invånarna i Auckland har fått vara utan hämtmat i över en månad på grund av hårda coronarestriktioner. När restriktionerna nu lättar är suget efter hamburgare, friterad kyckling och kaffe stort.

Invånarna i den Nyzeeländska staden Auckland har fått vara utan hämtmat i över en månad. Staden har varit under hårda lockdownregler och invånarna har bara tillåtits lämna sina hem för att utföra nödvändiga ärenden som att besöka mataffären. Restauranger har fått hålla stängt för besökare och har inte heller fått erbjuda hämtmat.

När restriktionerna i staden lättade vid midnatt var suget efter snabbmat stort. Nyzeeländska medier skriver att en person satt upp ett tält innan midnatt utanför en av snabbmatskedjan KFC:s restauranger för att hamna först i kön när de öppnade.

Stängde ner efter ett coronafall

I en annan artikel kan man läsa att 80 bilar köade till en McDonalds ”drive-thru” strax efter midnatt och väntetiderna på flera snabbmatsställen beräknades vara runt 45 minuter under dagen, skriver The Guardian.

I Auckland har nu 80 procent av alla över 12 år fått minst en vaccindos. I landet ligger siffran på 72 procent. Nya Zeeland har under perioder haft hårda lockdownregler och är ett av de länder med lägst antal fall per capita sedan pandemins start. I augusti konstaterades det första nya coronafallet i landet på sex månader i just staden Auckland och man stängde snabbt ner hela staden.

LÄS MER: Nya Zeelands första coviddöda på ett halvår

LÄS MER: Smugglade friterad kyckling – greps

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.