Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Läkarpar bands och mördades i lyxlägenhet

Två förlovade läkare bands och mördades i en lyxlägenhet i Boston i USA i fredags. Den misstänkte rånmördaren sköts med flera skott av polis.

Den misstänkte mannen fick åtalet mot sig uppläst i sjukhussängen. I ett videoklipp som amerikanska medier publicerat ser mannen inte ut att vara medvetande när åtalspunkterna om mord lästes upp för honom på måndagen.

Mannen greps efter att ha skjutits med tre skott av polis i ett lyxlägenhetskomplex i Boston. Polisens insatsstyrka, Swat, hade larmats till platsen efter ett larm om en beväpnad man.
 

Sköt ner mannen i mörk hall

Distriktsåklagaren Daniel F Conley säger till Boston Globe att poliserna mötte mannen i en mörk hall. De trodde att han riktade ett vapen mot dem, och öppnade eld. En pistolattrapp och en kniv ska ha hittats på platsen.

När polisen sökte igenom byggnaderna upptäckte de läkarparet bundna och knivskurna till döds i lägenheten, enligt Washington Post. En av läkarna ska strax innan dess ha fått iväg ett sms till en vän där han bad om hjälp.
 

Tidigare dömd säkerhetsvakt

En ryggsäck med smycken ska ha funnits på platsen, som den misstänkte ska ha fyllt.

Mannen, en 30-åring, är tidigare dömd för rån och ska ha jobbat som säkerhetsvakt i byggnadskomplexet, enligt Boston Globe. Han frigavs för bara en månad sedan. Om han döms riskerar han livstids fängelse utan chans till frigivning.