Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Kylan tar grepp om Europa

Hårda vindar från Sibirien har dragit in iskyla över stora delar av Europa. Under helgen har minst fyra människor dött till följd av kylan som väntas ligga kvar under kommande vecka.

En hemlös man hittades död i Valence i sydvästra Frankrike på söndagen och en annan man hittades död i sin stuga i en Parisförort i fredags. Frankrike har öppnat extra nödhärbärgen för hemlösa eftersom temperaturerna på minus 10 grader Celsius väntas kommande dagar.

I Polen avled två människor i fredags på grund av kylan. I Rom håller skolorna enligt uppgift stängt under måndagen på grund av snöfall.

I Storbritannien varnar vädertjänsten Met för tio centimeter snö de kommande tre dagarna och temperaturer som på grund av vindeffekten kommer att upplevas som minus 15 grader Celsius.

20 minusgrader i Tyskland

Tyskland och Österrike varnar för temperaturer under minus 20 grader på sina håll och i Italiens huvudstad Rom håller skolorna stängt på måndagen på grund av väntat snöfall. Söndagens prognos var minus 6 grader i Rom. Även i Spanien varnas för snöfall.

Inte heller Moskvaborna skonas från "rysskylan". I Moskva spås minus 24 grader under söndagskvällen.

Det finns de som uppskattar köldknäppen. I Nederländerna har skridskoåkare vågat sig ut på landets många kanaler, något som myndigheterna vanligen avråder i från.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.