Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump under ett valkampanjmöte i Florida.

Kvinnor: Trump antastade oss

Två kvinnor har trätt fram offentligt i tidningen The New York Times och berättat att Republikanernas presidentkandidat Donald Trump tidigare antastat dem. Trump förnekar att händelserna ens har ägt rum, och hotar att stämma tidningen.

 

Men mindre än en månad kvar till presidentvalet i USA vittnar en av kvinnorna om att Trump tafsade på henne ombord på ett flygplan för 30 år sedan.

- Han var som en bläckfisk. Hans händer var överallt, säger den tidigare affärskvinnan till tidningen.

Den andra kvinnan berättar om en händelse 2005 då hon jobbade i receptionen på ett företag i fastigheten Trump Tower i New York. Trump ska ha kysst henne direkt på munnen utanför en hiss.

(texten fortsätter under klippet)

 

Läs också: Vit arbetarklass på marginalen Trumps hopp

- Det kändes inte som en olyckshändelse. Det kändes som en kränkning.

Uppgifterna kommer efter det att Donald Trump hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han gjort grovt sexistiska uttalanden 2005. Han har bett om ursäkt och hela tiden hävdat att det bara rör sig om "omklädningsrumsprat", inte handlingar. Det ska nu ha fått kvinnorna att träda fram. Ingen av dem polisanmälde det inträffade när det hände men ska ha berättat det för anhöriga och vänner, som tidningen också pratat med.

Läs också: Vill bli president men bor redan som kung

I ett uttalande från Trumps kampanj avfärdas uppgifterna i The New York Times som ”fiktion”, "karaktärsmord" och helt påhittade.

(texten fortsätter under klippet)

 

"Inget av detta har hänt"

Till tidningen säger presidentkandidaten:

- Inget av detta har hänt.

- Jag gör inget sådant. Det var bara snack i omklädningsrummet.

Ytterligare en kvinna träder fram i The Palm Beach Post, enligt nyhetsbyrån AFP, om en händelse som ska ha ägt rum 2003. Yahoo News rapporterar om ett fall från 2013.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.