Kvinnans brev till våldtäktsmannen på Stanford har lästs av flera miljoner

Hon var medvetslös och blev brutalt våldtagen bakom en sopcontainer av en främmande man. Mannens straff – sex månaders fängelse. Nu har kvinnan skrivit ett öppet brev om händelsen som har lästs av flera miljoner.

ANNONS
|

Själva brottet ägde rum i januari förra året.

Men nytt ljus har fallit över händelsen efter att rättegången avslutades i veckan.

Många menar att våldtäksmannen, 20–åriga Brock Turner, fått ett alldeles för enkeltstraff –sex månaders fängelse.

Många har ockå reagerat på hanspappas uttalande under rättegången –att sonen aldrig kommer "få det liv han jobbat så hårt för" och att hani och med fängelsestraffet får "betala ett väldigt högt pris för en 20 minuter lång händelse"

Skrev öppet brev om våldtäkten

Ytterligare enanledning till att målet blivit så uppmärksammad är att amerikansk media anses ha lagt för stort fokus på att rapportera om Brock Turners framgångsrika och lovande karriär som simmare.

ANNONS

Men det är också detnu 23–åriga offrets öppna brev om händelsensom fått mycket uppmärksamhet.

I det 13 sidor långa brevet, som kvinnanriktar direkt mot mannen,beskriver hon vad hon minns av den aktuella kvällen; att hon gick till en fest med sin syster och hon flera timmar senare vaknadepå sjukhus med svåra skador på både underliv och kroppen.

Bland annat skriver hon:

"Efter ett tag lät demig duscha. Jag stod där och undresökte min kropp medan vattnet rann och jag ville bara inte veta av min kropp längre. Den gjorde mig skräckslagen, jag visste inte vad som hade varit i den, om jag hade blivit smittad av något, vem som hade tagit i mig. Jag ville ta av mig kroppen som om den vore en jacka, och lämna den på sjukhuset."

Vidare berättar hon att hon fått berättat för sig att hon hittats bakom en sopcontainer, att hon antagligen blivit penetrerad av en okänd person och att hon behövde testas för HIV.

Fick frågor om sitt sexliv

Kvinnan skriver också att hon fick reda på detaljer om det som hänt henne genom media.

"Jag läste en artikel om hur jag hittats medvetslös, med rufsigt hår, halsbandet virat runt halsen, bh:n avdragen, klänningen neddragen över axlarna och att jag var helt naken från midjan och ner, med benen i sär och att jag hade blivit penetrerad av ett främmande objekt av någon jag inte visste vem det var. Det var så jag fick reda på det, genom att jag läste en artikel på jobbet."

ANNONS

Hon beskriver också vad som hände under rättegången, där hon fick flera frågor om vad hon hade druckit under kvällen, om hon har varit otrogen mot sina partners tidigare,om hon är sexuellt aktiv med sin nuvarande pojkvän och varför hon beskrivit sig som en "festprisse".

”Jag fick inte bara höra att jag hade blivit utsatt för sexuellt övergrepp. Jag fick också höra att jag – eftersom jag inte kunde minnas – inte tekniskt sett kunde bevisa att jag inte gillade det”

Stöttar andra

Hon avslutar brevet genom attuttryckastöd för andra kvinnor som är eller har varit i samma situationen som hon.

"Jag finns där för dignär ni känner er ensamma om nätterna. Jag finns där när folk tvivlar på dig. Jag har kämpat varje dag för dig. Så ge inte upp, jag tror på dig."

Bland andra Buzzfeedhar publicerat det13 sidor långa brevet i sin helhet.

ANNONS