Norges Høyesterett. Arkivbild.
Norges Høyesterett. Arkivbild. Bild: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Kvinna med barnvagn våldtogs – straffet sänks

ANNONS

Norges Høyesterett sänker straffet för en man som dömts för att ha våldtagit en kvinna som var ute på barnvagnspromenad i Tønsberg i fjol. Mannen dömdes inledningsvis till sju års fängelse, men domen överklagades och påföljden skärptes till åtta år i Agder lagmannsrett.

Efter att fallet tagits upp i Høyesterett beslutades att mannen, som erkänt brottet, ska avtjäna sex år och fyra månader.

Domstolen anser att det är en försvårande omständighet att mannen tagit stryptag på kvinnan och hotat henne med en skruvmejsel, och att det är en särskilt försvårande omständighet att våldtäkten skedde då kvinnan var ute med sina två barn.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS