Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungafamiljens privata bild på drottning Elizabeth

På måndagen samlades världsledare, politiker och kungligheter från hela världen för att ta farväl av drottning Elizabeth II vid statsbegravningen i London.
Nu har kungafamiljen publicerat en bild på drottningen i sociala medier som aldrig tidigare visats – som ett sista farväl, skriver Daily Mail.

Under måndagen riktades blickarna mot London och katedralen Westminster Abbey när hela världen tog avsked av drottning Elizabeth II i en storslagen statsbegravning i London. Ceremonierna följdes av upp till en miljon britter på Londons gator och på direktsända tv-skärmar runt om i världen.

Den brittiska kungafamiljen valde att publicera en hyllning på sitt officiella Twitter-konto med texten: ”I kärleksfullt minne av Hennes Majestät Drottningen”.

Privata bilden

Den tidigare okända bilden visar när drottningen vandrar genom hedar med en träkäpp och en sjal runt huvudet. Det rapporterar Daily Mail.

Bilden hänvisar också till kung Charles första tal till nationen, där han citerade Shakespeares Hamlet:

”May flights of Angels sing you to thy rest.”

Citatet kommer efter den symboliska stunden när drottningens krona, klot och spira lyftes bort från hennes kista. Detta enligt traditionen att hon ska gå ner i sin grav ”som en enkel kristen själ”.

Kungafamiljen publicerade även en bild på Twitter som visar drottningen tillsammans med familjen och maken prins Philip, som gick bort i april förra året.

LÄS OCKSÅ: Britterna hedrade sin drottning – med sina kläder

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth II:s begravning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.