Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trött.

Kreml har tröttnat på amerikansk "häxjakt"

Ryska regeringen är trött på de amerikanska anklagelserna om hackning, och anklagar USA:s underrättelsetjänster för amatörmässighet.

I sin första officiella reaktion på rapporten om rysk inblandning i amerikanska valet går Kreml till hårt angrepp mot de amerikanska underrättelsetjänsterna.

- Vi känner rejäl trötthet inför de här anklagelserna. Det påminner verkligen om en häxjakt, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov.

Peskov kallar rapporten oprofessionell och säger att den inte innehåller något av substans.

- Det här är obefogade påståenden utan någon som helst grund, på en tämligen amatörmässig, känslomässig nivå som knappast förtjänar professionell bearbetning av säkerhetstjänster i världsklass, fortsätter Peskov.

Anklagelsen om häxjakt framfördes även av den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump inför ett möte med cheferna för USA:s underrättelsetjänster i fredags.

Den amerikanska underrättelserapporten kom förra veckan och pekade bland annat ut Rysslands president Vladimir Putin som skyldig till att ha legat bakom en påverkanskampanj riktad mot det amerikanska presidentvalet i fjol. Kampanjen ska bland annat ha haft som syfte att undergräva trovärdigheten för Demokraternas kandidat Hillary Clinton.