Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den ryska kvinna som det amerikanska justitiedepartementet anklagar för att försöka påverka det kommande mellanårsvalet uppges ha finansierats av affärsmannen Jevgenij Prigozjin (bilden). Han har tidigare åtalats för att ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet. Arkivbild.

Kreml avfärdar nya anklagelser om valpåverkan

Ryssland kritiserar USA för utredningen av en rysk kvinna som misstänks ha försökt påverka det kommande amerikanska mellanårsvalet den 6 november.

"Vi uppfattar att Washington diktar upp en förevändning för att ytterligare en gång rikta sina ökända sanktioner mot vårt land", säger Rysslands biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov i ett uttalande.

Den 44-åriga kvinnan anklagades på fredagen formellt för att driva en påverkanskampanj med syfte att skapa splittring i amerikansk politik. Bland annat ska argument och felaktig information ha spridits i sociala medier om exempelvis migration, vapenlagar och protesterna inom amerikansk fotboll mot rasism.

Hon är den första som anklagas för valpåverkan inför mellanårsvalet.

Ryabkov beskriver åtgärderna som del av en skamlig kampanj i syfte att få politiskt överläge och sätta press på Ryssland.

Tidigare i år åtalades tretton ryska medborgare och tre organisationer i den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning för att ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet.