Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sökandet fortsätter efter det försvunna Lion Air-flygplanet i Indonesien.

Kraschat plan kan ha hittats i havet

Det kraschade flygplanet i Indonesien har antagligen hittats, uppger Indonesiens överbefälhavare Hadi Tjahjanto.

Ett 22 meter långt föremål har upptäckts under ytan i området där Lion Airs flight JT610 störtade i havet. Dykare ska undersöka huruvida det rör sig om det försvunna planet.

Indonesiens transportmyndighet uppger att man redan på tisdagen plockade upp ett "ping"-ljud från platsen.

Även om hoppet i princip är ute för att hitta någon vid liv efter kraschen så hoppas anhöriga på att få hem kvarlevorna av de 189 personerna ombord.

Ber om mirakel

Toni Priyono Adhis dotter är en av de saknade.

Jag fortsätter att be om ett mirakel, säger Adhis till Reuters, och tillägger att logiken ändå talar för att planet ligger på havets botten.

Flygplanets svarta lådor kan ge värdefull information om vad som egentligen gick snett när det nästan helt nya planet försvann 13 minuter efter starten från flygplatsen i Jakarta.

"Faller inte bara"

De enda data om flygplanet som hittills är kända är den information som sänds automatiskt, och som visar att det var problem både med hastighet och med höjd under den korta färden.

Flygplan faller inte bara ner från himlen. Jag kan inte tänka mig något mekaniskt fel förutom ett plötsligt, oförklarligt motorstopp eller ett fullständigt elektriskt haveri. Det är mycket troligare med en extern händelse, säger flygexperten Philip Butterworth-Hayes till CNN , och nämner fågelflockskrock eller en plötslig luftgrop.

Indonesiens transportminister Budi Karya Sumadi meddelar att Lion Airs tekniska chef och flera av bolagets flygtekniker tagits ur tjänst på grund av olyckan. Det är inte klarlagt om det är tillfälligt eller permanent. Lion Airs vd Edward Sirait säger sig dock inte känna till ministerns order.