Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kraftiga översvämningar i Grekland efter storm

En storm som har härjat i Grekland under torsdagen har orsakat kraftiga översvämningar i flera delar av landet. Människor flydde från sina hem och lämnade kvar sina fordon på vägarna.

På torsdagen drabbades Grekland av en storm som orsakade kraftiga översvämningar i huvudstaden Aten, på ön Evia och Korfu, något som AP också rapporterat om.

Christos Stylianides, minister för civilskydd och klimatförändringar, berättade att de förberedde helikoptrar som skulle rädda strandade människor som befann sig på hustak på den nordöstra ön Korfu.

”Det råder ingen tvekan om att vi står inför ett farligt väderfenomen som är mycket allvarligt i vissa delar av landet”, sade Stylianides.

Myndigheterna skickade också ut varningsmeddelanden i de drabbade områdena som uppmanade människor till att undvika områden där översvämningarna var kraftiga.

LÄS MER: Rapport visar: Torka och översvämningar har ökat

Hundratals människor flydde

I huvudstaden Aten fick räddningstjänsten in över 300 samtal om översvämningar i hemmen, rapporterade myndigheterna.

Minst tre områden på ön Evia evakuerades och flera hundratals människor fick fly från sina hem. Dussintals lämnade sina fordon på översvämmade vägar och simmade ut i vattnet.

Stormen orsakade stora trafikstörningar och ledde till flera vägavstängningar, men Atens flygplats ska inte ha stängts ned.

På lördag väntas vädret bli bättre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.