Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naturgasanläggningen i Baumgarten i Österrike. Arkivbild.

Kraftig gasexplosion i Österrike – en död

En person har omkommit och många har skadats i en explosion i en naturgasanläggning i Baumgarten i Österrike, rapporterar österrikiska medier.

- En explosion inträffade klockan kvart i nio på morgonen, följd av en eldsvåda, säger polistalesmannen Edmund Tragschitz till nyhetsbyrån AFP.

Enligt Röda Korset i delstaten Niederösterreich har sammanlagt 18 människor skadats. Inledningsvis rapporterade österrikiska medier om ett 60-tal skadade.

Situationen ska nu vara under kontroll, men orsaken till explosionen är inte känd. I samband med olyckan har en storbrand brutit ut, rapporterar tidningen Die Presse. Flera enheter inom räddningstjänsten har larmats till platsen och släckningsarbeten pågår. Även en polishelikopter har satts in för att överblicka läget.

Anläggningen ligger öster om Wien, nära gränsen mot Slovakien, och är Österrikes viktigaste distributionsnav för naturgas som importerats från Ryssland, Norge och andra länder. Varje år passerar omkring 40 miljarder kubikmeter gas navet, för att slussas vidare till bland annat Tyskland och norra Italien, enligt AFP.

Polisen i delstaten Niederösterreich uppmanar människor att undvika området.