Kraftig explosion i industriområde

En stor explosion har skett i ett industriområde i Leverkusen, i västra Tyskland, rapporterar AFP. Tyska myndigheter beskriver explosionen som ett ”extremt hot” och minst två personer har dött, skriver tyska Bild. Myndigheterna har uppmanat invånarna att hålla sig inomhus.

ANNONS
|

Explosionen ska ha inträffat runt 09:40 under tisdagen på en kemianläggning i tyska Leverkusen. Polisen i delstaten Nordrhein-Westfalen har twittrat att flera personer har kommit till skada i samband med explosionen.

Polisen i den närliggande staden Köln har tillfälligt stängt av flera motorvägar på grund av vad som beskrivs som omfattande skador. Och bilder och videoklipp från platsen visar på hur stora rökmoln sträcker sig över industriområdet.

Orsaken oklar

Tyska Koelner Stadt-Anzeiger skriver att minst 31 personer är skadade, varav två av dem är allvarligt skadade. Minst två personer har också avlidit i samband med explosionen och minst fyra saknas, rapporterar Bild.

ANNONS

Dessutom saknas fem medarbetare, skriver tidningen och hänvisar till företaget som driver anläggningen.

Det är ännu oklart vad som har föranlett explosionen. Däremot sägs explosionen ha skett i närheten av en förbränningsanläggning för farligt avfall, enligt flera tyska medier.

Röken har rört sig nordväst, skriver Koelner Stadt-Anzeiger. Och enligt tyska brandkåren syns röken en dryg mil bort i staden Burscheid.

Myndigheterna varnade under dagen om att en andra explosion skulle kunna ske, enligt Koelner Stadt-Anzeiger.

Branden släcktes under eftermiddagen, enligt tyska medier.

På industrianläggningen finns flera tyska företag som arbetar med kemiska produkter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS