Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brandmän på plats vid bageriet i den 9:e distriktet i centrala Paris. Bild: BENOIT TESSIER

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kraftig explosion i centrala Paris

Under lördagsmorgonen skakades centrala Paris av en kraftig explosion i 9:e distriktet. Under lördagsförmiddagen meddelade Frankrikes inrikesminister att fyra personer har dött, en siffra som senare korrigerades till två.

Explosionen ägde rum inne på ett bageri strax innan klockan nio på lördagsmorgonen i det 9:e distriktet i centrala Paris.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till TT.

Omkring 200 brandmän har arbetat med att släcka branden i huset och evakuera boende ovanför bageriet, medan sjukvårdspersonal vårdat skadade vid platsen.

– Situationen är nu under kontroll, säger inrikesminister Christophe Castaner, som anlänt till platsen, enligt Reuters.

På flera bilder som cirkulerar på sociala medier som uppges komma från platsen kan man se hur en hel fasad på ett hus har skadats och står i brand. Området kring lokalen är fyllt av skadade fordon och bråte.

Explosionen inträffade efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter, och enligt uppgifter till flera medier misstänker man att den orsakats av en gasläcka.

Två döda och 30-tal skadade

Minst fyra personer har dött efter explosionen i Paris, uppgav landets inrikesminister Christophe Castaner enligt Reuters, under lördagsförmiddagen. Senare under eftermiddagen korrigerades dödssiffran till två av åklagarmyndigheten i Paris. De två döda ska ha varit brandmän som arbetat på platsen.

36 personer uppgavs tidigare under lördagen ha skadats i samband med explosionen där fem bedömdes ha livshotande skador.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

Polisen befarar att det kan inträffa fler explosioner och har därför evakuerat kvarteret och uppmanar allmänheten att hålla sig utanför avspärrningarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.