Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera räddningsenheter, polis och ambulans var på plats vid tågstationen på söndagen. Bild: Kyodo News via AP.
Flera räddningsenheter, polis och ambulans var på plats vid tågstationen på söndagen. Bild: Kyodo News via AP.

Knivman utklädd till Jokern till attack i Tokyo

En man som var utklädd till Jokern gick på söndagen till attack på ett pendeltåg i Tokyo och knivhögg flera passagerare. Människor ombord på tåget ska enligt uppgifter ha hoppat ut från fönstret i ren panik.

Det var på söndagen som en man utklädd till Jokern i Batman gick till attack på ett pendeltåg i Tokyo, något som Japan Times också rapporterat om.

Enligt vittnen var han klädd i knallgrön skjorta, blå kostym och en lila rock – samt sminkad som att han var på väg till en Halloweenfest. I handen sågs han bära en kniv som var fläckad av falskt blod.

Det hela började med att mannen promenerade genom vagnen bort till den åttonde delen och knivhögg en 70-årig man. Därefter gick han tillbaka till en av vagnarna och startade en brand genom att hälla ut något som liknade olja och sedan brände han ett säte.

16 andra passagerare ombord fick lindriga skador.

Människor drabbades av panik

Ett nödstopp utlystes i västra Tokyo efter att tåget fylldes av rök. Flera räddningsenheter kallades till platsen och efter cirka 30 minuter var branden släckt.

Under den tiden klättrade människor ut genom tågets fönstren efter att dörrarna stängts igen efter nödstoppet. Det är något som foton och videoklipp från händelsen bekräftar.

En passagerare berättar att han hörde en hög smäll och såg lågor och rök bakom sig. Han berättar också att alla människor ombord drabbades av panik.

Mannen som misstänks ligga bakom attacken sågs sitta ensam på tågstolen och lugnt röka en cigarett efteråt.

Polisen kunde snabbt gripa den misstänkta mannen som är i 20-årsåldern. Han ska inte ha gjort något motstånd och enligt Japan Times ska mannen velat döda människor så att han skulle kunna få dödsstraff.