Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Knivman gripen i brittiska regeringskvarter

Polis har gripit en man vid det brittiska regeringskvarteret i London. Mannen ska ha burit på en väska med flera knivar i och misstänks nu för terrorbrott.

Det var under torsdagseftermiddagen som en knivbeväpnad man greps i regeringskvarteren Whitehall i London. Mannen bar flera knivar på sig vid gripandet, skriver The Telegraph. Två knivar – en av dem beskriven som en lång brödkniv av ett vittne – låg på marken vid platsen för insatsen, rapporterar BBC.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den 27-årige mannen greps utomhus, på Parliament street i närheten av parlamentsbyggnaden, skriver polisen på sin hemsida. Polisen ska ha brottat ner den misstänkte mannen på marken och kollade senare ryggsäckan han bar på. Det var då de upptäckte knivarna, enligt Reuters.

Den misstänkte mannen har förts till en polisstation i södra London där han ska förhöras. 

Utreds som misstänkt terrorbrott

Enligt Scotland Yard har inga personer skadats vid händelsen, som utreds som ett misstänkt terrorbrott, uppger polisen för Reuters. Ett stort område vid parlamentet har sprärrats av och på plats vid parlamentsbyggnaden befinner sig flera beväpnade polisenheter. Parlamentets huvudentré har stängts.

Viss trafik i området har spärrats av med anledning av händelsen och bussar har dirigerats om.

Premiärminister Theresa Mays residens 10 Downing street ligger i området. Hon befann sig på annan plats när gripandet skedde.

– En polisinsats pågår och vi följer den. Premiärministern har, som förväntat, informerats av tjänstemän och kommer att hållas uppdaterad som vanligt när det gäller händelser som denna, säger hennes talesperson enligt Reuters.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.