Knivman gripen i brittiska regeringskvarter

ANNONS
|

Det var under torsdagseftermiddagen som en knivbeväpnad man greps i regeringskvarteren Whitehall i London.Mannen bar flera knivar på sig vid gripandet, skriver The Telegraph. Två knivar – en av dem beskriven som en lång brödkniv av ett vittne – låg på marken vid platsen för insatsen, rapporterar BBC.

Den 27-årige mannen greps utomhus, på Parliament street i närheten av parlamentsbyggnaden, skriver polisen på sin hemsida.Polisen ska ha brottat ner den misstänkte mannen på marken och kollade senare ryggsäckan han bar på. Det var då de upptäckte knivarna, enligt Reuters.

Den misstänkte mannen har förts till en polisstation i södra London där han ska förhöras.

ANNONS

Utreds som misstänkt terrorbrott

Enligt Scotland Yard har inga personer skadats vid händelsen, som utreds som ett misstänkt terrorbrott, uppger polisen för Reuters. Ett stort område vid parlamentet har sprärrats av och på plats vid parlamentsbyggnaden befinner sig flera beväpnade polisenheter.Parlamentets huvudentré har stängts.

Viss trafik i området har spärrats av med anledning av händelsen och bussar har dirigerats om.

Premiärminister Theresa Mays residens 10 Downing street ligger i området. Hon befann sig på annan plats när gripandet skedde.

– En polisinsats pågår och vi följer den. Premiärministern har, som förväntat, informerats av tjänstemän och kommer att hållas uppdaterad som vanligt när det gäller händelser som denna, säger hennes talesperson enligt Reuters.

Fakta: Terrordåd i Europa

Mannen som greps i London på torsdagen utreds för misstänkt terrorbrott. Här är några av de terrorbrott som inträffat i Europa på senare tid.

April 2017: En man kör in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm och kraschar därefter in i varuhuset Åhléns. Fyra människor dödas.

Mars 2017: Ett misstänkt attentat utförs vid brittiska parlamentet i London, där en man vansinneskör med lastbil. Sex människor dödas inklusive attentatsmannen. Ytterligare en skadad kvinna avlider senare.

December 2016. Tolv personer dödas när en lastbil ränner in i folkmassan på en julmarknad i Tysklands huvudstad Berlin. Gärningsmannen skjuts senare ihjäl av italiensk polis.

Juli 2016: 84 människor mister livet när en lastbil kör rakt in i en folksamling på strandpromenaden i Nice i Frankrike. IS tar på sig dådet.

Mars 2016: 32 personer dödas, bland dem två svenskar, i två attacker i Belgiens huvudstad Bryssel. Dessutom skadades omkring 300 människor av attentatsmännen som slår till dels på flygplatsen, dels i tunnelbanan.

November 2015: Beväpnade IS-jihadister går till attack vid en fotbollsarena, flera kaféer och en konsertlokal i Paris. 130 människor mördas i de samordnade attackerna – de dödligaste i sitt slag i fransk historia.

ANNONS