Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Knivattack i München

En person har dött och tre personer har skadats i en knivattack i München efter att en man har gått till attack. Polisen har övermannat en misstänkt gärningsman. Nu utreder man motivet bakom dådet.

 

 

Attacken skedde strax före klockan fem på morgonen på tisdagen vid en pendeltågstation i Grafing fyra mil sydost om centrala München. 

Enligt public service-kanalen Bayerischer Rundfunk (BR) har en man i 50-årsåldern dött. Dessutom har tre andra män skadats. Den misstänkte gärningsmannen övermannades av polis på pendeltågstationen.

- Att föreställa sig att människor som bara stiger på pendeltåget en underbart vacker morgon blir offer för en vansinnesattack är förskräckligt, sade borgmästaren i Grafing, Angelika Obermayr, till SZ.

Bakgrunden till attacken är ännu okänd, men enligt polisuppgifter till Süddeutsche Zeitung fanns vittnesuppgifter om att mannen ska ha skrikit "Allahu akbar" (Gud är större) under attacken, vilket inledningsvis gjorde att polisen inte uteslöt ett politiskt motiv.

Senare under tisdagen gjorde Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann ett uttalande där han meddelade att den misstänkte är en tysk man med drogproblem och psykiska besvär, och att det inte finns några bevis för att mannen skulle ha några islamistst-kopplingar.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.