Klimataktivister har limmat fast sig inne i det brittiska underhuset

Aktivister från klimatrörelsen Extinction Rebellion har intagit det brittiska underhuset och limmat fast sig i talmannens stol, uppger brittiska medier.

ANNONS
|

"Vi befinner oss i kris, vi har inte råd att fortsätta så här", skriver Extinction Rebellion UK på Twitter.

Gruppen har även delat en bild på Twitter som visar hur fem personer befinner sig i plenisalen och håller upp banderoller som lyder ”Låt folket bestämma” och ”Medborgarförsamling nu”.

Delar av parlamentet är vanligtvis öppna för allmänheten att besöka men debattkammaren är vanligtvis är begränsad till guidade turer.

Reuters menar att händelsen troligtvis kommer att lyfta säkerhetsfrågor som hur aktivisterna lyckades komma åt rummet som vanligtvis kontrolleras av vakter.

Parlamentet är för närvarande på sommaruppehåll till nästa måndag, vilket också kommer att vara då antingen Rishi Sunak eller Liz Truss väljs till posten som Storbritanniens nästa premiärminister, vilket The Daily Mail rapporterar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS