Kinesiska myndigheter förbjuder onlinespel på vardagar.
Kinesiska myndigheter förbjuder onlinespel på vardagar. Bild: Patrick Sörquist / SvD / TT

Kinesiska myndigheter förbjuder onlinespel på vardagar

Tillsynsmyndigheterna i Kina förbjuder nu alla under 18 att spela onlinespel på vardagar, skriver The Guardian. Tillåten speltid har tidigare reglerats i landet efter en ökad oro för spelberoende barn.

ANNONS
LocationKina||

Kinesiska myndigheter har tidigare infört regler kring tidsbegränsning av onlinespel för alla under 18 år efter en ökad oro för spelberoende, rapporterar kinesiska medier. Tidigare har alla under 18 år endast tillåtits att spela 1,5 timmar på vardagar och tre timmar på helgen.

Under måndagen kom dock nya besked. Alla under 18 år tillåts nu bara spela onlinespel en timme på fredagar, helger och lov. Speltiden är också förutbestämt till mellan 20.00 och 21.00 lokal tid dessa dagar, rapporterar The Guardian.

Företagen bakom onlinespelen får inte längre erbjuda minderåriga att spela utanför de bestämda tiderna och måste se till att deras användare registrerar sig med sitt riktiga namn.

ANNONS

Kinesiska myndigheter har också meddelat att man kommer öka frekvensen och intensiteten av inspektioner mot onlinespelbolagen för att se till att de nya reglerna följs.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS