Kinesisk militärövning har kränkt Taiwans territorium

Kinesiska militärövningar nära Taiwan har gjort intrång på öns territorium, uppger Taiwans försvarsministerium.

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen, svensk tid, ska fartyg och flygplan från en kinesisk militärövning rört sig över Taiwans territorium, vilket Sky News rapporterar.

Taiwans försvarsminister säger att Kina brutit mot FN:s regler och att de kommer att motverka alla intrång i dess territorium.

Övningarna med den kinesiska flottan och flygvapnet ses som ett direkt svar på den amerikanska toppolitikern Nancy Pelosis besök i Taiwan, den mest seniora amerikanska politikern att besöka ön på 25 år.

Japan uttrycker oro över övningar

Efter händelsen ska ha Japan ha ”uttryckt oro” till Kina över de militära övningar runt Taiwan, enligt en talesperson för regeringen, uppger Al Jazeera.

ANNONS

– De maritima områdena som Kina utgett att de ska använda för militära övningar ... överlappar med Japans ekonomiska zon. Med tanke på att den här militära verksamheten kommer att träna med att avfyra skarp ammunition, så har Japan uttryckt oro till den kinesiska sidan, sa chefsminister Hirokazu Matsuno till reportrar i Tokyo.

LÄS MER:Pelosi i Taiwan: Bevis på vårt orubbliga stöd

LÄS MER:"Kina har skickligt tagit över agendan"

LÄS MER:Pelosi i Taiwan vore en storpolitisk konflikt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS