Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inspektörer från OPCW eskorterade i FN-fordon i Damaskus. Arkivbild.

Kemvapeninspektörer besöker ytterligare plats

OPCW:s inspektörer har besökt ytterligare en plats i Douma utanför Syriens huvudstad Damaskus där de tagit prover. De har tidigare samlat in prover från en annan plats där den misstänkta kemvapenattacken i staden tros ha ägt rum.

Proverna ska nu analyseras i ett laboratorium i Rijswijk i Nederländerna, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) anlände till Damaskus den 14 april, men fick på grund av säkerhetsläget inte tillträde till platsen för det misstänkta kemvapenangreppet förrän den 21 april. USA och Frankrike har anklagat Ryssland för att medvetet ha försvårat gruppens resa.

Den ryska delegationen till OPCW har samtidigt meddelat att en informationsträff ska hållas i Haag, där syrier ska vittna om händelsen i Douma den 7 april, så minst 60 människor dödades, skriver organisationen men tillägger att personerna först bör intervjuas av OPCW.

Den syriska regimen har pekats ut som skyldig till angreppet, något som förnekats både av Bashar al-Assads regering och av Ryssland.

Utöver proverna utreder OPCW händelsen genom att intervjua människor i Syrien som kan bidra till klarhet i vad som skett. Organisationen samlar också in andra typer av material från platserna i Douma.