Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kattens mörka sida – vill döda dig

De är söta, ulliga och gulliga. Men enligt en ny undersökning har katter en ond sida och kan fundera på hur de ska döda dig.

Det är viivilla.se som skriver om att katter har en egenhet som inte varit så känd tidigare. Undersökningen är gjord av University of Edinburgh och Bronx Zoo, som kommit fram till att husdjuren har en mörk sida.

Forskarna slår fast att katter inte skiljer sig så mycket från deras vilda nära släktingar. I jämförelse med snöleoparder, skotska vildkatter och afrikanska lejon upptäckte forskarna att katter också är väldigt neurotiska, dominanta och impulsiva. Psykologen Dr Max Wachtel uppger till 9News att många människor ändå tycker att katter kan vara fantastiska och söta kompanjoner ...tills de vänder sig mot sina ägare.

Studien visade att katter kan vara ganska oförutsägbara och föds med samma instinkt som en leopard. Det enda som hindrar dem att släppa lös sina rovdjursinstinkter är att de är mindre i storlek än sina ägare.

- De är söta, kelgoa och ulliga, men vi måste komma ihåg att när vi har katter som husdjur bjuder vi in små rovdjur i våra hus, säger Max Wachtel.

Forskaren Marieke Gartner håller det ändå inte för troligt att en huskatt skulle vilja döda dig, uppger viivilla.se.

- Katter har olika personligheter. De börjar leva med oss för att det är en fördelaktig situation. Vissa katter är mer självständiga, vissa är väldigt kärleksfulla. Det beror mycket på individer.

Totalt var 100 katter med i undersökningen. Övriga djur studerades från zoo och djurreservat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.