Katten Rowdy försvann inne på en flygplats i Boston. Nu har hon hittats och återförenats med sina ägare – tre veckor senare.
Katten Rowdy försvann inne på en flygplats i Boston. Nu har hon hittats och återförenats med sina ägare – tre veckor senare.

Katt hittad inne på flygplats – efter tre veckor på rymmen

Katten Rowdy har äntligen återförenats med sina ägare, efter att ha varit tre veckor på rymmen inne i en flygplats i USA.

ANNONS
|

Den fyraåriga katten Rowdy anlände till USA tillsammans med sin ägare Patty Sahli och hennes man som återvände till landet efter att ha bott 15 år i Tyskland.

Men när deras plan landade på Logan International Airport i Boston lyckades katten rymma från sin bur för att försöka fånga några fåglar. Trots att man jagade efter henne lyckades hon försvinna från dem, vilket orsakade en stor sökinsats som involverade personal, byggnadsarbetare och djurskyddsförespråkare.

Fällor och kameror sattes upp runt flygplatsen och ägaren Patty Sahli uppger att de skickat både godis och inspelade röstmeddelanden för att försöka locka fram katten.

ANNONS

Men det skulle dröja hela tre veckor innan katten fångades in.

– Om det var av trötthet eller hunger kommer vi aldrig att veta, men i morse lät hon sig äntligen fångas, sa en talesperson för flygplatsen.

Den svarta grönögda katten fick genomgå en hälsokontroll och kunde sedan återförenas sin familj.

– Jag tänkte, vad är oddsen att vi faktiskt ska få tillbaka henne? säger hennes ägare Patty Sahli.

– Men jag fick ett samtal i morse och jag är bara så chockad.

– Det var en sådan samhällsinsats. Vi är bara så tacksamma för alla som hjälpte till att leta efter henne.

LÄS MER:Katt kom tillbaka efter elva år

LÄS MER:Hon har en tam igelkott som husdjur

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS