Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild t.v.: Wikimedia Commons

Kastade ut knarkgodis på festival – 24 personer överdoserade

En man delade ut godis spetsat med THC, den verkande substansen i cannabis, på festival i Ohio i helgen. 24 personer överdoserade och fick föras till sjukhus, rapporterar Mansfield News Journal.

En 28-årig man från Michigan greps efter att ha kastat ut mängder med godispaket på en festival i Ohio i helgen. Vad många av besökarna som åt godiset inte visste var att godiset var spetsat med stora mängder THC, den verkande substansen i cannabis.

Enligt det lokala sjukhuset tog de under lördagen in 24 personer som ätit gratisgodiset och överdoserat, skriver Fox News. Polisen i Mansfield förnekar att det skulle handla om överdoser, eftersom ingen person förlorade medvetandet, skriver Mansfield News Journal.

Höga doser av THC

– Varje godisbit hade en hög, hög dos av THC, säger lokala polisen till Mansfield News Journal. 

Godispaketen var märkta med texten: "RX Prescribed Medibles by Dr. Greenbud, NERD ROPES, 100mg.", och såg ut som godisen Nerds. Enligt polisen räckte en eller två bitar för att en person skulle bli hög, men att flera personer åt hela paket med godisarna.

Ett vittne på festivalen, som tidigare varit med om en liknande händelse, tog bilder på mannen när han slängde ut godiset till publiken. Mannen kunde senare gripas av säkerhetsvakter och visade sig ha licens att odla cannabis i Michigan. Han misstänks för drogförsäljning.

Den två dagar långa musikfestivalen, som går under namnet "Last Week on Earth", gästades av bland andra rapartisten Machine Gun Kelly.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.