Familjen hade hoppats att kunna ta med sig den skarpa artillerigranaten hem som en souvenir.
Familjen hade hoppats att kunna ta med sig den skarpa artillerigranaten hem som en souvenir. Bild: Ariel Schalit

Kaos när amerikansk familj tog med skarp granat till flygplats

Den amerikanska familjen hade tänkt ta med sig en souvenir hem. Väl på flygplatsen i Israel visade det sig vara en skarp artillerigranat, uppger BBC.

ANNONS

Enligt israeliska myndigheter ska familjen ha införskaffat sig den skarpa artillerigranaten under ett besök till Golanhöjderna, där sexdagarskriget mellan Israel och Syrien utspelade sig 1967.

Familjen hade hoppats att kunna ta med sig granaten hem som en souvenir. Enligt den israeliska nyhetssidan Ynet ska en person i familjen ha tagit upp artillerigranaten och visat den för säkerhetspersonalen och undrat om de fick ta med den i deras resväska.

Personalen aviserade då en evakuering av det närmsta området, men en passagerare som hörde det ska ha börjat skrika att det var ”terrorister som skjuter” på platsen.

ANNONS

En video på Twitter från den israeliska nyhetskanalen Kan visar hur panik utbröt på Ben Gurions internationella flygplats i Israel på torsdagskvällen.

En person fick föras till sjukhus

En 32-årig man ska ha skadats under kaoset som utbröt då han försökte fly från flygplatsen. Mannen fick föras till sjukhus, uppger BBC.

– Rädslan var att någon sprejade kulor. Jag förstod att jag också behövde fly, så jag sprang mot incheckningen och snubblade över ett bagagebälte ... och flög sex meter, sa mannen som ska heta Uri, till Ynet enligt BBC.

Familjen ska ha blivit förhörda på flygplatsen, men senare fått klartecken att få resa vidare och evakueringen av flygplatsen avbröts.

LÄS MER:Flygplats fick 12 000 klagomål – från en person

LÄS MER:Rutten till Kastrup ska värnas – även vid kris

LÄS MER:Handgranat hittad bland sopor i Borås

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS