Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalasjnikov öppnar butik - på flygplatsen

I de flesta flygplatser kan man hitta butiker som säljer lokala och nationella souvenirer. På flygplatsen i Moskva finner man en butik med lite mer ovanlig inriktning - Kalasjnikov.

För några dagar sedan öppnade en ny butik på flygplatsen Sheremetyevo i Moskva. Butiken tillhör nämligen vapentillverkaren Kalasjnikov, som är känd för AK-47:an, det skriver The Guardian. Flygplatsen är den största i Ryssland när det gäller passagerartrafik, under 2015 reste över 31 miljoner passagerare till eller från flygplatsen.

I butiken kan vapen-nyfikna både köpa små plastvapen men också pennor, paraplyn, hattar och t-shirt med texten "I love AK". I butiken kan man köpa en egen plastvariant av AK-47:an.

De plastvapen som säljs i butiken ska vara väldigt verklighetstrogna, därför har man enligt en flygplatschef tydliggjort att det rör sig om kopior, av säkerhetsskäl.

- Kalasjnikov är ett av de mest populära varumärken som folk associerar med Ryssland. Därför är vi glada att kunna erbjuda människor att ta med sig en av våra souvenirer från Ryssland, sa Vladimir Dmitriev, marknadschef för Kalasjnikov i ett pressmeddelande enligt den brittiska tidningen.

AK47:an, som är det första vapen Kalasjnikov började producera, tillverkas 1948 och användes mycket av den ryska och sovjetiska armén, både i Europa men även i Afrika och Asien. Vapnet har blivit ett av de mest populära och använda i hela världen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.