Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett okänt antal franska IS-medlemmar har dödats av irakiska styrkor, efter att franska specialstyrkor gett dem underrättelser om var de befinner sig, skriver The Wall Street Journal. Arkivbild.

Källor: Irak dödar franska IS-terrorister

Franska specialstyrkor har i månader hjälpt irakiska militärer att spåra upp och döda franska medborgare som strider för terrorgruppen Islamiska staten (IS) i Irak, uppger irakiska och franska källor för The Wall Street Journal.

- De hanterar problemet här, eftersom de inte vill ha med dem att göra hemma. Det är deras plikt. Det är sunt förnuft. De mest dödliga attackerna har varit i Frankrike, säger en högt uppsatt person i Iraks antiterrorstyrkor.

Tidningen säger ha sett en lista över 27 misstänkta IS-medlemmar som söks av Frankrike. Med hjälp av drönarövervakning och avlyssning har franska specialstyrkor kunnat ge de irakiska styrkorna koordinater för var de misstänkta terroristerna befinner sig.

Det franska försvarsdepartementet vill inte kommentera uppgifterna, men en talesperson säger till tidningen att militären har ett "nära samarbete med sina irakiska och internationella partner" i kampen mot jihadister, "oavsett nationellt ursprung".