Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett kinesiskt magasin med USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un på omslaget. BIlden är tagen dagen efter toppmötet i Singapore den 12 juni.

Källor: Bevis på hemlig kärnvapenutveckling

Men nu kommer ytterligare rapporter om att diktaturen i hemlighet fortsätter sitt kärnvapenprogram.

Efter det historiska mötet mellan Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Singapore den 12 juni konstaterade presidenten att diktaturen inte längre utgjorde något kärnvapenhot.

Men nyligen rapporterade NBC News med hänvisning till fem anonyma högt uppsatta källor att Pyongyang enligt underrättelseuppgifter ser ut att ha ökat produktionen av bränsle till kärnvapen.

- Det finns otvetydiga bevis på att de försöker lura USA, sade en av källorna, enligt NBC.

Flera anläggningar

Det har länge varit känt att Nordkorea har minst en anläggning för anrikning av uran, utöver Yongbyon – landets huvudsakliga plats för kärnvapenutveckling – som inte har redovisats. Men enligt NBC har den amerikanska underrättelsetjänsten kommit över konkret information om ytterligare en anläggning.

På söndagen rapporterade The Washington Post att underrättelsetjänsten har fått in nya bevis som visar att Nordkorea inte avser att helt överge sin kärnvapenarsenal. I stället försöker landet hemlighålla hur många vapen det förfogar över, liksom hur många anläggningar för att anrika uran som finns i Nordkorea, enligt högt fyra uppsatta regeringsföreträdare som läst eller på annat sätt tagit del av materialet.

De nya uppgifterna ska ha kommit till underrättelsetjänstens kännedom veckorna efter toppmötet i Singapore, enligt tidningen.

Trump hoppfull

Bedömare har tidigare konstaterat att Kim Jong-Uns utfästelser om kärnvapenavveckling varit vaga, och långt mindre konkreta än tidigare utfästelser från hans företrädare, fadern Kim Jong-Il.

Men trots tecknen på att Nordkorea inte avslutat arbetet med sitt kärnvapenprogram har Trump uttryckt starka förhoppningar om att landet är fast beslutat att nedrusta.

I en intervju i Fox News " Sunday Morning Futures " fick presidenten frågan på om han litar på Kims utfästelser.

- Vi hade en stark personkemi. Jag ingick ett avtal med honom. Jag skakade hand med honom. Jag tror verkligen att han menar det.

"Inte naiva"

Intervjun som sändes på söndagen var inspelad tidigare i veckan, före NBC:s och Washington Posts publiceringar.

Trumps nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton sade på söndagen att han är fullt medveten om att Nordkorea har en historia där landet bedragit sina motparter och att USA inte kommer att vara naivt i samtalen om kärnvapennedrustningen.