Juli varmaste månaden någonsin uppmätt

Det amerikanska väderinstitutet NOAA rapporterar att juli är den varmaste månad som någonsin har uppmätts på jorden.
– Det här är den sämsta förstaplats som finns, säger Rick Spinrad på NOAA.

ANNONS
|

Enligt det amerikanska väderinstitutet NOAA så är har juli varit den varmaste månaden som någonsin har uppmätts på jorden, vilket annonseras fyra dagar efter att FN publicerade en alarmerande rapport om klimatkrisen.

– Juli brukar vara årets varmaste månad, men juli 2021 är det varmaste juli, och den varmaste månad som någonsin uppmätts, säger Rick Spinrad på NOAA till NBC.

Han fortsätter med att säga att det "ytterligare förstärker den oroande väg som klimatförändringarna har inneburit för världen”.

Den kombinerade land- och havstemperaturen globalt under juli 2021 var 1,67 grader över 1900-talets medelvärde på 15,8 grader. Det är den varmaste temperaturen under juli månad sedan NOAA:s mätningar startade för 142 år sedan.

ANNONS

– Det här är den sämsta förstaplats som finns, säger Rick Spinrad på NOAA.

Kan bli bland de varmaste åren någonsin

I Europa var årets juli månad den näst varmaste någonsin, på delad plats med juli 2010, efter den varmaste juli som uppmättes 2018.

Med den senaste månadens data färsk ser 2021 ut att hamna bland de tio varmaste åren globalt någonsin, uppger NOAA.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS