Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Arkivbild.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Arkivbild. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Johnson rasar mot antisemitisk konvoj i London

ANNONS

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson reagerar med avsky mot uppgifterna om en konvoj med flera bilar som kört genom judiska bostadsområden i norra London och skanderat antisemitiska budskap.

Videoklipp från händelsen visar hur bilarna, insvepta i den palestinska flaggan, kör längs en väg i området St Johns Wood, och hur en man i en av bilarna lutar sig ut och med en megafon skriker mycket kränkande uttryck om judar.

"Det finns inget rum för antisemitism i vårt samhälle", skriver Johnson på Twitter och fortsätter:

"Inför Shavuot (judisk högtid) står jag tillsammans med Storbritanniens judar som inte ska behöva stå ut med den typen av skamlig rasism som vi har sett prov på i dag".

ANNONS

Robert Jenrick, minister med ansvar för samhällsfrågor, säger i ett uttalande att det aldrig går att rättfärdiga hat mot vare sig judar eller muslimer, oavsett vilken bild man har av kriget i Israel och Gaza.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS