Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson ska ha varit en måltavla för personer som förekommer i FBI:s utredning av kontakter mellan Trump-kampanjen och Ryssland. Arkivbild.

Johnson på bild med FBI-utredd professor

Den brittiske utrikesministern Boris Johnson finns på en bild med en professor som figurerar i FBI:s utredning av Trump-kampanjens rysskontakter, rapporterar The Observer.

Bilden visar utrikesminister Johnson bredvid Joseph Mifsud, en maltesisk professor som är verksam i London och som enligt FBI:s utredning har kontakter högt upp i Kreml. Han hade dessutom enligt USA:s federala polis en viktig roll i kontakterna mellan Donald Trumps presidentkampanj och Ryssland.

Förra veckan rapporterade The Observer att personer som identifieras som viktiga i FBI:s ryssutredning även försökt knyta brittiska kontakter, däribland Boris Johnson.

Tidningen hade bland annat tagit del av ett läckt mejl där Joseph Mifsud skriver till en kollega att han ska äta middag med Johnson för att diskutera brexit – och den brittiska oppositionen satte stora frågetecken för regeringens kontakter.

Johnson nekade dock till att ha träffat professorn, åtminstone medvetet.

Enligt FBI:s utredning ska Mifsud ha knutit kontakter med George Papadopoulos, Donald Trumps tidigare utrikespolitiska rådgivare som har erkänt att han ljugit om sina kontakter med Ryssland.

Bilden på Johnson och Mifsud väcker frågor om huruvida den brittiske utrikesministern agerat enligt säkerhetsföreskrifterna, skriver The Observer.