Jemens president erbjuder amnesti

ANNONS
|

Jemens president Ali Abdullah Saleh erbjuder amnesti till de militärer som gått över till oppositionen.

Samtidigt avvisar oppositionen ännu en gång presidentens erbjudande om en sorti i slutet av året.

-Jag tillkännager en allmän amnesti till dem som begick dåraktigheter före och efter i måndags. Vi betraktar det som dåraktigt och som en reaktion på händelserna i fredags, sade Saleh i den jemenitiska statstelevisionen.

I fredags sköts 52 demonstranter ihjäl i huvudstaden Sanaa, något som ledde till att flera högt uppsatta militärer hoppade av och gick över till oppositionen.

Jemens opposition avvisade i dag presidentens upprepade erbjudande om att lämna makten till slutet av året, uppger Reuters.

Oppositionen står fast vid kraven om snabb avgång och Salehs skara fortsätter att krympa.

Abdullah, en aktivist som deltagit i protesterna sedan de började, säger till TT att det regimkontrollerade parlamentet, som fattade beslut om undantagstillstånd, helt saknar legitimitet.

ANNONS
-Det är bara ett spel. Undantagstillståndet är Salehs plan och han står nu utan vänner, det lovar jag.

En av de som lämnat Salehs sida är general Mohammed Ali-Mohsen, och med sig tog han delar av armén. Den falangen drabbade på torsdagen samman med rivaler ur presidentvakten och flera skadades.

Frågor om vem som kan efterträda Saleh har ställts, och aktivisterna oroar sig för att den gamla oppositionen ska köra över dem, men Ali-Mohsen säger sig inte vara intresserad.

-Jag har inga andra ambitioner än att spendera resten av mitt liv lugnt och stilla, sade han till Reuters.
ANNONS