Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag har aldrig upplevt något liknande"

Marcello Jaconelli var ute och campade vid en Sjö i närheten av Rom när jordbävningen ägde rum. Han tog sig till Amatrice för att hjälpa till med räddningsarbetet. Nu berättar han om sina upplevelser.

Under onsdagsmorgonen skakades Italien och hela världen av en jordbävning - som hittills skördat 73 offer.

LÄS MER: Kraftig jordbävning i Italien

Campade i närheten

Marcello Jaconelli från Sverige var ute och campade vid en Sjö i närheten av Rom när det hela inträffade. Han tog sig då till den svårt drabbade byn Amatrice för att försöka hjälpa till.

- Det var en tragedi, jag har aldrig upplevt något liknande, säger han.

Vägen hade rasat

Enligt Marcello hade delar av vägen Via Salaria till Amatrice rasat, vilket gjorde det svårt för räddningstjänst att ta sig till platsen. Marcello själv kom från ett annat håll och var snabbt på plats. 

Marcello berättar att han hjälpte till så gott han kunde, men att det var svårt.

- Jag skulle gärna varit kvar men det finns ingen koordination, så man vet inte riktigt vad man ska göra. Jag hjälpte till att rensa lite tegelstenar och material.

"Jag har sett många lik"

Marcello fick sedan se hur brandjour, civilförsvar, polis och grannar alla samarbetade för att försöka rädda människor som begravts i de rasade byggnaderna.

- Jag har sett många lik som blivit bortburna på bår, säger han.

Marcello tror att det kommer ta flera dagar att rädda människorna som fastnat under byggnaderna, och flera år att bygga upp staden igen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.