Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ivanka Trump håller inte med sin pappa. Arkivbild.

Ivanka Trump: "Medierna är inte fienden"

Journalister är inte folkets fiender och det är fel att skilja barn från sina föräldrar. Ivanka Trump tar avstånd från sin fars hårdföra retorik.

- Jag är väldigt kraftigt emot familjeseparationer och att skilja föräldrar från barn, sade Ivanka Trump vid en konferens som anordnats av nyhetssajten Axios.

Hon beskrev familjeseparationerna som ett lågvattenmärke för Vita huset, och för henne själv. Hon påpekade att hon själv är dotter till en invandrare, hennes mamma kom från dåvarande Tjeckoslovakien.

- Vi måste vara försiktiga så att vi inte uppmuntrar till handlingar som innebär risk för att barn utsätts för trafficking eller risk för att de gör en otroligt farlig resa på egen hand. Det här är inga enkla frågor, och precis som resten av landet känner jag djupt för dem.

Hon distanserade sig också från sin fars ihärdiga fördömanden av medierna. Även om hon sade sig kunna förstå att vissa personer känner sig hårt ansatta och hyser agg mot reportrar ställer hon sig inte bakom Donald Trumps hårda ord.

- Nej, jag känner inte att medierna är folkets fiende, sade hon.

Uttalandet står i stark kontrast till vad Donald Trump sade bara ett par timmar senare vid ett politiskt massmöte, där han kallade journalister "hemska, vidriga människor".

Ivanka Trump är inte bara dotter till Donald Trump, utan även en av hans närmaste rådgivare.