Partiledaren för Italiens Bröder, Giorgia Meloni, delade en video som visade en våldtäkt av en ukrainsk kvinna i en italiensk stad.
Partiledaren för Italiens Bröder, Giorgia Meloni, delade en video som visade en våldtäkt av en ukrainsk kvinna i en italiensk stad. Bild: Andrew Medichini

Italienska toppolitikern delade våldtäktsvideo på Twitter

Partiledaren för högerpartiet Italiens bröder, Giorgia Meloni, leder kapplöpningen om att bli Italiens nästa premiärminister. Men nu kritiseras hon i landet för att ha delat en våldtäktsvideo på Twitter.

ANNONS
|

Partiledaren för Italiens Bröder, Giorgia Meloni, delade en video som visade en våldtäkt av en ukrainsk kvinna i en italiensk stad, vilket Reuters rapporterar. Videon som Giorgia Meloni delade ut var ”blurrad”, men ljudet från händelsen gick fortfarande att höra.

”Man kan inte vara tyst inför denna fruktansvärda händelse av sexuellt våld mot en ukrainsk kvinna som utfördes på dagtid i Piacenza av en asylsökande”, skriver Meloni i inlägget på Twitter.

"En kram till den här kvinnan. Jag kommer att göra allt jag kan för att återställa säkerheten i våra städer."

Videon delades senare på Twitter även av Matteo Salvini, ledaren för det populistiska partiet Lega Nord.

ANNONS

Mötts av stor kritik

Det högernationalistiska partiet Italiens Bröder, eller Fratelli d’Italia på italienska, leder just nu opinionsmätningarna inför det italienska valet som kommer att hållas den 25 september och Giorgia Meloni förutspås kunna bli landets första kvinnliga premiärminister. Men politikerns val att dela videon har mötts av stor kritik i landet, både från privatpersoner såväl som oppositionen i landet.

"Videon som publicerats av Giorgia Meloni som visar en våldtäkt är oanständig. Respekt för människor kommer först", skriver den före detta premiärministern Enrico Letta, ledaren för det demokratiska partiet, på Twitter enligt Euronews.

Carlo Calenda, en parlamentsledamot för det liberala partiet Action, sa att Melonis agerande var "ovärdigt mot ett civiliserat land och mot kvinnor".

"Att fördöma en våldtäkt är en sak, att sätta videon på sociala medier där den våldtagna personen ses, utsätta henne för en lavin av människor som kommer att titta på det på ett sjukligt sätt, är ovärdigt ett civiliserat land", skrev han på Twitter, vilket Euronews rapporterar.

LÄS MER:Högerextrema partiet fingrar på makten i Italien

LÄS MER:Splittrade högerpartier i ledning i Italien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS