Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Italienska Fabrizia försvunnen efter Berlinattacken

31-åriga Fabrizia befaras ha dött i attacken mot julmarknaden i Berlin. Hennes telefon och tunnelbanekort hittades på platsen där 12 personer miste livet i en lastbilsattack. Nu vädjar hennes familj om hjälp.

Polisen har ännu inte släppt namnen på offren i den skoningslösa attacken i Berlin. Men nu växer rädslan i Italien för att 31-åriga Fabrizia från Sulmona i Abruzzia kan vara ett av offren, rapporterar italienska Repubblica.

– Berlin, min kusin (Fabrizia Di Lorenzo) svarar inte på våra meddelanden sedan igår kväll. Nån hittade hennes mobil och tunnelbanekort på platsen. "Hjälp", skriver hennes kusin på Twitter.

Larmet om att hon saknades gick ut på morgonen efter attacken när Fabrizia inte dök upp på jobbet. Hennes familjemedlemmar fruktade omedelbart det värsta. Vid det laget hade de försökt att komma i kontakt med henne, men hon svarade inte.

 

Familjen reste till Berlin

Senare under gårdagen hittades hennes mobiltelefon på attentatsplatsen. På kvällen kontaktade familjen UD och både mamman och brodern bestämde sig för att omedelbart resa till Tyskland för att lämna DNA. Deras prover kommer sedan att jämföras med de oidentifierade offrens DNA, skriver Repubblica.

Fabrizia beskrivs i italiensk media som en världsmedborgare i den så kallade Erasmusgenerationen. Hon hade valt ett utbildningsprogram som riktade in sig på integration mellan människor och kampen mot diskriminering. Sedan några år tillbaka bor hon i Berlin, där hon arbetar på ett transportföretag, skriver italienska Il Centro.

Den italienska utrikesministern Angelino Alfano har sagt att han inte utesluter hypotesen att det kan finnas ett italienskt offer. Alfano gör emellertid ett tillägg:

– UD väntar fortfarande på en eventuell bekräftelse från den tyska polisen, uppger italienska l'Unità.

Myndigheterna i Berlin har än så länge inte gett några indikationer på när de tänker namnge offren i Berlinattacken. Under tisdagen fick ett 20-tal skadade lämna sjukhuset, medan ytterligare ett 20-tal fortfarande vårdas för sina skador.
Minst 12 personer miste livet i attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.