Domenico Arcuri får sparken från sitt jobb som den högst ansvarige för att hantera coronapandemin i Italien. Arkivbild.
Domenico Arcuri får sparken från sitt jobb som den högst ansvarige för att hantera coronapandemin i Italien. Arkivbild. Bild: Andrew Medichini/AP/TT

Italiens pandemikommissionär får sparken

ANNONS

Italiens premiärminister Mario Draghi sparkar den högst ansvarige för att hantera coronapandemin, Domenico Arcuri, och ersätter honom med Francesco Paolo Figliuolo.

Beslutet som är ett av de första större sedan Draghi tillträdde i förra månaden, föregås av kritik mot hur Arcuri har hanterat krisen och farhågor om att vaccinationstakten är för långsam.

Italien har hittills delat ut 4,3 miljoner vaccindoser, även inräknat de doser som delats ut en andra och sista gång till samma person.

Landet väntas få ytterligare miljoner doser i slutet av månaden, men kritiker hävdar att det saknas en sammanhållande plan på plats för det slags vaccinationsprogram som genomförs i Storbritannien och Israel.

ANNONS

Figliuolo har tidigare varit befälhavare för Natostyrkor i Kosovo och logistikansvarig inom försvarsmakten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS