Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Gazabo får hjälp efter att ha skjutits av israeliska trupper under demonstrationer vid gränsen mellan Gaza och Israel på fredagen.

Israel öppnar gränsen mot Gaza igen

Israel öppnar gränsövergångarna till Gazaremsan, som varit stängda i fyra dagar. De stängdes i samband med att Israel bombade omkring 20 platser i området som svar på att en raket avfyrats därifrån.

Enligt ett uttalande från det israeliska försvarsdepartementet är beslutet att öppna gränsen ett resultat av minskade våldsamheter i Gaza under veckoslutet samt av Hamas ansträngningar för att hålla tillbaka demonstranter vid gränsen.

Raketen som avfyrats från Gaza slog ned i staden Beersheba vid kanten av Negevöknen. Tre personer fick föras till sjukhus, enligt israelisk polis. Hamas tog offentligt avstånd från raketattacken.

Sedan i slutet av mars i år har återkommandet demonstrationer hållits vid gränsen mot Israel i protest mot blockaden av Gaza, som inleddes när islamistiska Hamas tog kontroll över området 2007. Ungefär 200 Gazabor har dödats i samband med dessa, enligt palestinska myndigheter. Även en israelisk soldat har dödats.