Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Över 150 anställda och tidigare anställda vid nyhetstjänsten BBC Persian har fått sina tillgångar i Iran frysta. Arkivbild.

Iran fryser BBC-medarbetares tillgångar

Över 150 personer med anknytning till BBC:s persiskspråkiga sändningar har fått sina tillgångar frysta i Iran efter ett domstolsbeslut. Det brittiska mediebolaget uppger att domstolsordern omfattar anställda och tidigare anställda och förbjuder dem att köpa och sälja egendom i landet.

Francesca Unsworth, chef för BBC:s internationella sändningar, säger att det är "skrämmande att någon ska behöva drabbas av juridiska eller finansiella konsekvenser med anledning av deras koppling till BBC".

Iran har tidigare anklagat mediebolaget för att ha anstiftat oroligheter efter att Mahmoud Ahmadinejad omvaldes i ett omdiskuterat presidentval 2009. Året därpå förbjöds iranier att ha kontakt med ett flertal utländska organisationer, däribland BBC.

Även om BBC inte sänder från Iran, når deras persiskspråkiga nyhetstjänst BBC Persian 13 miljoner invånare i landet, uppger mediebolaget.