Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s president Donald Trump och hans nära rådgivare och svärson Jared Kushner. Arkivbild.

Inget Trumpbeslut om Jerusalem än

USA:s president Donald Trump har inte bestämt sig ännu om han formellt ska erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, säger presidentens nära rådgivare och svärson Jared Kushner.

De senaste dagarna har det spekulerats i att ett erkännande skulle bli aktuellt under den kommande veckan.

- Han tittar fortfarande på flera olika fakta, och när han sedan fattar sitt beslut så kommer det att bli han som berättar det, inte jag, säger Kushner i samband med ett konferensforum om USA och Mellanöstern i Washington på söndagen.

Kushner tillbakavisar dock inte uppgifter om att ett beslut att erkänna Jerusalem som huvudstad skulle komma på onsdag.

Palestinska ledare motsätter sig starkt ett sådant beslut, som de befarar kan leda till att hoppet om fred går om intet för minst en generation till. Islamistiska Hamas har också hotat med en ny intifada.

På måndag ska Trump också besluta sig för om han formellt ska avstå från att flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv i ytterligare sex månader, något som varje amerikansk president skrivit under på sedan 1995.

Forumet som anordnas av tankesmedjan Brookings sammanför ledare för Israel och USA och har tidigare fungerat som en språngbräda för idéer om hur fred ska uppnås mellan israeler och palestinier.