Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Räddningsarbetare söker av den grotta där 13 personer tros befinna sig efter att de anmälts saknade i lördags. Stora delar av grottan är översvämmad efter kraftigt monsunregn i området.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inget spår efter pojklag fast i grotta

Sökandet efter tolv pojkar och deras fotbollstränare som misstänks sitta fast i ett stort grottsystem i Chiang Rai-provinsen i norra Thailand, är nu inne på sin tredje dag.

Dykare har sedan i lördags kväll sökt efter pojkarna, som är i åldrarna 11 till 16 år, och deras 25-åriga tränare, i Tham Luang-grottan. Cyklar och skor som tros tillhöra fotbollslaget hittades utanför grottan efter att en förälder slagit larm när hennes son inte kom hem.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kraftiga monsunregn i området har gjort att grottan fyllts med vatten och sökandet avbröts en stund på måndagskvällen på grund av stigande vattennivåer. Under tisdagen har även 17 militärer från Thailands flotta deltagit i sökandet.

Hittills har ungefär 6 kilometer av den 10 kilometer långa grottan sökts av. Besökare till grottan tillåts normalt endast gå 700 meter in i grottan, säger Damrong Hanpakdeeniyom, chef för nationalparken Tham Luang-Khun Nam Nang Noon, där grottan ligger.

– Det är väldigt mörkt och om det regnar mellan juli och december så stänger vi den. Den här gruppen gick mycket längre än vanligt.