Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis under insatsen vid Youtubes huvudkontor i San Bruno i norra Kalifornien, där en kvinna på tisdagen öppnade eld.

Ilska mot Youtube bakom skjutning

Panik bröt ut på videotjänsten Youtubes huvudkontor i norra Kalifornien, efter att en kvinna öppnat eld. Hon uppges ha varit rasande på bolaget, efter att det slutat betala ut ersättning för de videos hon laddade upp. Flera personer träffades av skotten och för en av dem är tillståndet kritiskt.

Den 39-åriga kvinnans far säger till medier att han anmält sin dotter som försvunnen, efter att hon inte svarat i telefonen på två dagar. Han ska ha varnat polis för att dottern möjligen begett sig till Youtube i San Bruno eftersom hon "hatade företaget", rapporterar nyhetskanalen Fox News.

Blodstänkta golv

Fadern hade rätt. Anställda vid Youtube flydde för livet när kvinnan, som hörde hemma i San Diego i södra Kalifornien, började skjuta vid lunchtid på tisdagen lokal tid. Vittnen berättar för nyhetskanalen CNN om blodstänkta golv och panikliknande flykt från kontoret. Kvinnan ska bland annat ha stått på bolagets innegård och skrikit "kom och ta mig". Någon terrorkoppling misstänks inte, enligt myndighetskällor och det är oklart om kvinnan kände någon av dem hon angrep.

Senare hittades hon död, troligen efter att ha tagit sitt liv, skriver polisen i San Bruno i ett pressmeddelande.

Polisen meddelar också att det vapen som användes var "legalt införskaffat och ägdes" av kvinnan, rapporterar Reuters,

Förutom den döda har minst tre skottskadade hittats och förts till sjukhus. För en av dem, en 36-årig man, är tillståndet kritiskt, rapporterar Zuckerberg San Francisco General Hospital. Två har fått lämna sjukhuset. En fjärde person vårdas efter att ha skadat foten under flykten.

Böner från ledare

USA:s president Donald Trump twittrade kort efter att skytten bekräftats död: "Har just briefats om skjutningen vid Youtubes huvudkontor i San Bruno, Kalifornien. Våra tankar och böner är med alla inblandade", skrev han. Trump tackar också alla "fenomenala" räddningsarbetare och polisen som arbetade på platsen.

Den demokratiska Kaliforniensenatorn Dianne Feinstein, som ofta beskrivs som en förkämpe för striktare vapenlagar, twittrade att hon fick ont i magen av uppgifterna om ännu en skottlossning. "Jag ber för att alla på Youtubes högkvarter ska vara i säkerhet".