Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Människor har samlats utanför Kensington Palace i London för att hedra prinsessan Diana på 20-årsdagen av hennes död.

Hyllningar till "folkets prinsessa" Diana

Redan vid gryningen samlades människor utanför Kensington Palace i London för att hedra minnet av prinsessan Diana, som omkom i en bilolycka i för 20 år sedan.

Kensington Palace var prinsessans bostad i London och under dagen har där tänts ljus, lämnats blommor, fotografier och minnesföremål för att högtidlighålla minnet av den ödesdigra natten i augusti 1997, då bilen då Diana och hennes pojkvän Dodi Fayed färdades i kraschade i en tunnel i Paris efter att ha jagats av paparazzi.

Paret omkom i kraschen, liksom bilens chaufför Henri Paul, som senare konstaterades ha varit alkoholpåverkad.

Prinsessan Diana, som ett år tidigare genomgått en skilsmässa med den brittiske tronarvingen prins Charles, kallades efter sin död "folkets prinsessa" av dåvarande premiärministern Tony Blair. Benämningen har levt kvar.

- Hon ändrade den kungliga familjen för alltid. Hon kommer för alltid att vara folkets prinsessa, säger 17-åriga Londonstudenten Sian Croston som – trots att hon inte ens var född vid olyckan – valt att hedra prinsessan 20 år senare.

Vid begravningen en vecka efter Dianas död fylldes gatorna i London av människor som följde begravningståget till Westminister Abbey där minnesceremonin hölls.

Diana blev 36 år.